Terkep_9

Térkép életkép

A gyerkőc kérdez, és ha a szülő figyelmesen válaszol, már kisgyerekkorban számos olyan tudás átadható, ami a későbbiekben az előnyére válhat. A szoba fala térképként funkcionálva előre vetíti a mesék sorát, amiben a gyerek észrevétlenül elsajátít számos ismeretet.

Terkep_1 Terkep_2

Terkep_3 Terkep_5

Mi is az az égtáj?  Mik azok a földrészek? Hány óceán van Földünkön? Miért volt fontos a hajózás? Hogyan alakult ki a kereskedelem? Mi is az a kereskedelem? Hogyan tájékozódtak a hajósok? Hol, milyen állat él? Mi is az az éghajlat? Hol van az egyenlítő?… és még megannyi, végeláthatatlan kérdés, ami mind-mind a tudást gyarapítja. Ezt később, amikor az iskolában kötelező anyagként tanulják, már ismerős, szerethető halmazként köszön vissza, nem pedig egy idegen, megfoghatatlan, távolinak tűnő feladat lesz. Ezért is szeretek bolygókat, térképeket festeni. Jó alap ez a későbbi mesékhez, jó alap ez az esti együttléttel kialakuló édes, családi léthez.

Terkep_4 Terkep_6

Egy tündéri családnál, gyönyörű új otthonukban festettem ezt a falat, amit a kis tulajdonosa azóta már szépen belakott. A képek sora mutatja a festés különböző fázisait, a fal alapfestésétől kezdve, hogy végül a szoba teljes pompájában táruljon elénk.

Terkep_8 Terkep_5

Terkep_9 Terkep_11

Terkep_10 Terkep_7