Mágneses feladattábla készítése, avagy hogyan lesz a káoszból rendszer.

Mágneses feladattábla festése a falra! Hát ez is egy nagy szerelem lett!

A gyerekeknek sokszor nehéz eligazodni a napi rutinban. A felnőttek folyton rohannak, sokszor csak elhadarják azt a sor feladatot, amit nap, mint nap meg kell csinálni. Mikor kell fogat mosni, fürödni, mikor megyünk sétálni, bevásárolni? Mikor van a délutáni alvás és mikor van az esti? Mikor is van az uzsonna és hányszor is eszünk egy nap? Mikor megy apa, anya dolgozni, a tesó oviba, vagy suliba? Nehéz átlátni mindezt kicsi korban.

A feladattábla nem tesz mást, csak vizuálisan megjeleníti egy nap tevékenységeit, ily módon könnyen átlátható, rendszerezhető lesz a napi rutin. A gyerekeknek rettentő fontos az állandóság, ez kiszámíthatóvá teszi a napokat, keretbe foglalja, ezzel nyugtatva a gyereket, hogy a biztonságot nyújtó otthonból kitekintve folyamatosan fejlődhessen. A felnőttek sokszor nincsenek tisztában a napi rutin fontosságával, a gyerekekre gyakorolt hatásával.

A feladattábla – bármennyire is furcsának tűnhet- azon felnőtteknek is segítséget nyújthat, akik a napi tevékenységüknél nem dominál a rendszeresség. Miért kell a gyereknek mindig egy adott időpontig ágyba kerülnie? Miért jó, ha szokássá válik a mese lefekvés előtt? Milyen nyugtató hatása van az esti fürdésnek? Miért egészséges a rendszeres reggeli? A mágneses feladattábla ebben a rohanó világban nyújthat igazodási pontot. 

Ez a falfestés nem gyerekszobába került,  mivel nem egy tipikus gyerekszoba dekoráció, azonban a funkcionalitás szempontjából épp ideális helyen, a lakás közlekedő térében kapott helyet.

2 napos falfestés.